Patio provinciehuis Groningen

Recycling kunststof voor openbare werken

Met de keuze van de provincie Groningen voor parkmeubilair van Recycled Outdoor Solutions uit Schoondijke, kiest de provincie nadrukkelijk voor duurzaam, degelijk en onderhoudsvrij. De patio van het provinciehuis is volledig op maat ingericht; van bloembakken tot tafels en banken, alles van dezelfde hoogkwalitatieve, gerecycleerde kunststoffen.

Hergebruik van materalen en recycling zijn belangrijke, toekomstbestendige keuzes. Het aanbod aan grondstoffen is immers beperkt en CO2 reductie staat wereldwijd op de agenda. Recycling kunststof is 100% gemaakt van gerecycled kunststof en kan na de levensduur opnieuw gerecycled worden. Het gebruik van recyclaat levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het sluiten van de kunststofkringloop.

Duurzame oplossing
Voor de herinrichting van de patio van het provinciehuis zocht de provincie Groningen nadrukkelijk naar een oplossing die duurzaam was. “Verder was het voor ons belangrijk om geen omkijken te hebben naar het onderhoud. En natuurlijk speelde ook de prijsstelling een rol”, aldus een woordvoerder van de provincie. De keuze voor het gerecycleerd kunststof van Recycled Outdoor Solutions lag daarom voor de hand. Dit parkmeubilair is opgebouwd uit massieve planken van gerecycleerde kunststoffen. Het meubilair is stevig, praktisch, duurzaam, multi-inzetbaar en elegant. Bijkomend voordeel is dat vrijwel alles op maat te maken is.

100% recycleerbaar
Park- en straatmeubilair, dat gemaakt is van massieve kunststof planken, is 100% recyclebaar. De basisgrondstof is een zuiver kunststofrecyclaat. Dit is afkomstig van onder andere emmers, kratten, verpakkingen en productieoverschotten. Dit plastic wordt onder hoge temperatuur gesmolten en in vormen gespoten. Het resultaat is een uniek kwaliteitsproduct met een natuurlijke look. De producten zijn bovendien milieu- en onderhoudsvriendelijk. De kunststof meubelen hebben geen onderhoud nodig. De producten zijn in de massa gekleurd en vervagen niet, ongeacht de weersomstandigheden. Het aantal beschikbare kleuren is daardoor wel ietwat beperkt.

Hufterproof
Bijkomend voordeel is dat straatmeubilair van gerecycled kunststof niet splintert, scheurt of rot. Ideaal voor de gebruiker. Bovendien kan het tegen een stootje. Het is ijzersterk uitgevoerd, zonder onhandige details en zichtbaar zwakke onderdelen. De zitvlakken van de zitbanken en picknicktafels zijn bovendien versterkt met een stalen strip, zodat doorbuigen niet mogelijk is. Het kunststof straatmeubilair kan stevig verankerd, dus hufterproof, geplaatst worden.Patio_provinciehuis_Groningen
Copyright © ROS. All rights reserved.