De voordelen van gerecycleerde kunststof producten

Waarom zou je nog kiezen voor hout, metaal of composiet?

Duurzaamheid speelt steeds vaker een belangrijke rol in onze samenleving. Waarom zou je dan toch kiezen voor een conventionele oplossing? Vaak speelt het prijskaartje hierin een belangrijke rol. Maar is een duurzame oplossing nou altijd veel duurder? Recycled Outdoor Solutions denkt van niet. 

Het spreekt voor zich dat gerecycleerd kunststof materiaal een groene oplossing is en bijdraagt aan een circulaire economie, maar is bovendien ook onderhoudsvrij. Op deze manier kan er tijd en geld gespaard worden. Ideaal voor gemeenten!

Door de toenemende populariteit naar kunststof producten wordt er steeds meer tijd gestoken in het design van het meubilair. Dit resulteert in een ruim assortiment. Zo zijn er nog veel meer voordelen, wij laten ze graag aan je zien!


Duurzaam
Weerbestendig
Onderhoudsvrij
Sterk

Duurzaam

 1. Het eindproduct is volledig recycleerbaar
 2. De producten zijn gemaakt uit 100% afval

De voordelen van duurzame producten

Duurzaamheid is niet langer een kwestie van voorkeur. Het kan veel meer voordelen hebben voor jouw bedrijf of gemeente. 

Wist je dat de kans dat klanten jouw product afnemen drastisch verhoogd wanneer zij weten dat jij bezig bent met een duurzame bedrijfsvoering?

Bedrijven en gemeenten zijn steeds beter bestand tegen de toekomst, dit heeft mede te maken met de toename van subsidies en de steun van de consument.  

Om in de toekomst te blijven bestaan zal je als bedrijf "duurzaam ondernemen" niet kunnen ontwijken.

Waarom kunststof meubilair voor buiten gemaakt is

Het eind van een tijdperk waarbij conventionele materialen centraal staan is nabij. Steeds vaker gaan mensen de voordelen van gerecycleerd kunststof inzien. Een belangrijk speerpunt in dit verhaal is de weerbestendigheid. 

Hout zal gaan rotten, kromtrekken, schimmelen of verkleuren bij de blootstelling aan een buitenomgeving. Kunststof daar in tegen is vocht- en UV bestendig. Bovendien stoot het materiaal water af. Ideaal na een regenbui. Je zal dus altijd op een droog zitvlak kunnen plaatsnemen. 

Weerbestendig

 1. De levensduur is zeer lang
 2. De vlonderplanken zijn antislip 
 3. Niet absorberend (goede isolerende werking)
 4. UV bestendig
 5. Vochtbestendig 

Onderhoudsvrij

 1. Kleur vast 
 2. Graffiti verwijderbaar 
 3. Rot- en splintervrij 
 4. Natuurlijke structuur
 5. Krassen verwijderbaar 
 6. Goedkoper dan conventionele materialen 

Bespaar tijd en geld op onderhoud

Steeds meer gemeenten kiezen voor kunststof park- en stadsmeubilair zodat onderhoud tot het verleden behoort. De panelen zijn tot in de kern gekleurd en zullen dus nooit geschilderd moeten worden.

Omdat het materiaal van Recycled Outdoor Solutions hufterproof is wordt het meubilair vaak gebruikt in openbare ruimtes waarbij grote groepen mensen samen komen. Zo is zelfs graffiti makkelijk af te wassen. 

Door de aanschaf van onderhoudsvrij materiaal zal de operationele efficiëntie van een bedrijfsvoering flink toenemen. Logisch ook! Besparen van werk is besparen van tijd!

Gerecycleerd kunststof is door de bovenstaande voordelen dus altijd goedkoper. 

Kunststof is sterker dan je denkt

De kunststof producten die door ons verkocht worden zijn grotendeels afkomstig van Govaplast, een van de grootste Europese spelers op de markt op vlak van gerecycleerd plastic. 

We kunnen stellen dat een van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van kunststof bepalen de sterkte is. Deze wordt bepaald door de perfecte homogene grondstofmengeling en een mooie massieve kern. Dit zijn de woorden die afkomstig zijn van onze fabrikant. 

Doordat veel stads- en parkmeubilair is versterkt met stalen strips zal het ook niet meer doorbuigen. Dit probleem behoort dus tot het verleden. 

Sterk

 1. Makkelijk te bewerken 
 2. Meubel planken zijn versterkt met stalen strips 
 3. Licht buigzaam 
 4. Slagvast
Copyright © ROS. All rights reserved.