5 december 2021

Een oplossing die aansluit op elke vraag

Gemeente-Sluis

Mooi, makkelijk en milieuvriendelijk

Bij de keuze voor straatmeubilair strijden bij gemeenten en andere (semi-) overheidsinstellingen verschillende uitgangspunten om voorrang. Het moet mooi zijn, maar ook onderhoudsarm. Het liefst ook hufterproof en zéker duurzaam. Recycled Outdoor Solutions uit Zeeuws-Vlaanderen biedt oplossingen die aan al aan deze voorwaarden voldoen. Het geheim zit in de keuze van het materiaal. Met gerecycleerd kunststof is het eenvoudig om duurzame en maatschappelijk verantwoorde keuzes te maken.

Kunststof is bijzonder geschikt voor recycling. Het hergebruik van kunststof is beter voor het milieu. Het gebruik van aardolie wordt verminderd, net als de uitstoot van CO2. Dat is prettig om te weten voor iedereen die op zoek gaat naar nieuw straatmeubilair.

Duurzame inrichting

Veel organisaties kiezen voor een duurzame inrichting van de openbare ruimte. Straatmeubilair van recycling kunststof is niet alleen duurzaam, maar behoeft ook geen onderhoud. Het is bijvoorbeeld niet nodig om dit straatmeubilair te schilderen of te beitsen. Wat het weer ook doet, de kleuren van recycling kunststof producten vervagen niet. Dit komt doordat het plastic door en door gekleurd is. Bijkomend voordeel is dat straatmeubilair van gerecycled kunststof niet splintert, scheurt of rot. Bovendien kan het tegen een stootje. Het wordt ijzersterk uitgevoerd, zonder onhandige details en zichtbaar zwakke onderdelen. De zitvlakken van de zitbanken en picknicktafels zijn bovendien versterkt met een stalen strip, zodat doorbuigen niet mogelijk is. Het kunststof straatmeubilair kan met de juiste verankering zelfs hufterproof geplaatst worden.

govaplast-canvas-360-ml-bank-vasteplant-(2)
govaplast-level-x-2

Mooie en veilige vormgeving

Hoewel veel mensen verwachten dat dit hufterproof maken van straatmeubilair consequenties heeft voor het ontwerp, bewijst Recycled Outdoor Solutions dat dit in de praktijk niet zo is. Integendeel. Het speel- en straatmeubilair blinkt uit in vormgeving en uitstraling. De mogelijkheden zijn legio, van modern tot traditioneel. Kinderen krijgen volop ruimte voor hun fantasie. Ze kunnen samenspelen en de wereld ontdekken. De speeltoestellen voldoen aan de EN 1171 en worden steeds geleverd met een TÜV keuringsattest. De gebruikte materialen splinteren niet en zijn vrij van impregneermiddelen en toxische stoffen. Het kleurgebruik is vrolijk, veelal in primaire kleuren. Alles om veilig en vrolijk te kunnen spelen.