Het verhaal van Recycled Outdoor Solutions

Recycled Outdoor Solutions (R.O.S.) is sinds 2009 dé specialist op vlak van gerecycleerde kunststof producten. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit park- & stadsmeubilair, kunststof planken, palen & platen, kunststof vlonders & schuttingen, alles wat betrekking heeft op infra (anti-parkeerpalen, bermpalen, routepalen, enz.) maar sinds kort ook modulaire afvalbakken (BinBin) die zijn vervaardigd uit gerecycleerd bamboe en metaal. 

Over-ons-ROS
Recycling-kunststof-over-ons

Sustainable materialen

Wij kiezen bewust voor gerecycleerde producten (kunststof, metaal en bamboe) die met 100% groene energie zijn vervaardigd. Hierdoor zijn ze weinig belastend voor het milieu en zijn de eindproducten ook weer 100% recyclebaar. Door de ervaring die wij hebben met sustainable materialen maak het interessant voor elke partner om met R.O.S. samen te werken. 

Samenwerkingen

Recycled Outdoor Solutions (R.O.S.) vindt het belangrijk om zijn klanten te voorzien van een duurzame maar ook onderhoudsvrije oplossing voor in de openbare ruimte. Om deze beloftes na te komen hebben wij gekozen voor samenwerkingen met producenten die sustainability hoog in het vaandel hebben staan: Govaplast en BinBin. 

Govaplast

Onze Belgische partner speelt sinds 1995 een rol in de recyclingwereld en zijn sindsdien uitgegroeid tot de markleider in de productie van duurzame producten in gerecycleerd plastic (PE en PP plastics). Govaplast hanteert een cradle-to-cradle filosofie door te werken met gerecycleerde producten die op hun beurt ook weer recyclebaar zijn. 

BinBin

Ook bij de producent van de modulaire afvalbakken in ons assortiment speelt circulariteit een belangrijke rol. Er wordt voor 98% gebruik gemaakt van gerecycleerde materialen, zo is de bak gemaakt van metaal en de deksel van bamboe. Bovendien worden alle afvalbakken in Nederland vervaardigd. Hoe mooi is dat!

Familiebedrijf

Meer dan een decennia later is Recycled Outdoor Solutions uitgegroeid tot een volwaardig familiebedrijf waarbij moeder (Loes Vrielink) en zoon (Floris Jan Beumer) aan het roer staan. Sinds 2022 is er veel veranderd binnen de onderneming, zo is niet alleen Floris Jan erbij gekomen maar is ook de naam van MI Groep naar Recycled Outdoor Solutions veranderd. "Deze naam dekt beter de lading van onze werkzaamheden"

Over-ons-team-ROS
recycling-kunststof.nl

Over recycling-kunststof.nl

Recycling-kunststof.nl is samen met rubberen-tegel.nl onderdeel van Recycled Outdoor Solutions (R.O.S.). De naam  "recycling kunststof" omschrijft een groot deel van onze werkzaamheden: "het leveren van hoogwaardig op maat gemaakt straatmeubilair van gerecycled kunststof". Met ons kunststof meubilair focussen wij ons vooral op overheden en de zakelijke markt. Wel zien we door het toenemen van het "circulair besef" dat ook particulieren steeds vaker kiezen voor een oplossingen van R.O.S.