Project naam
Gemeente Texel
Locatie
Texel
WhatsApp-Image-2022-12-06-at-10.04.51-(1)-(1)
Bankprofielen-gemeente-Texel-4-(1)

Kunststof bankprofielen bieden een onderhoudsvrije oplossing

Gemeente Texel is al jarenlang trouwe klant van Recycled Outdoor Solutions en daar zijn we stiekem best wel trots op.

Texel is met zijn dertig kilometer lange zandstrand het grootste Waddeneiland van ons land en trekt met de meeste zonuren van Nederland jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Een prachtig eiland dat veel meer is dan enkel strand

Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan enkel een strand. Het eiland heeft maar liefst 170km aan fietspaden langs 7 verschillende dorpen met ieder een eigen verhaal. Zo is Den Burg bijna net zo groot als een kleine stad en is De Koog een klassieke badplaats. Cocksdorp is bezaaid met mooie en unieke winkels, restaurants en straatjes. En natuurlijk kent iedereen de meest bekende vuurtoren (Eierland) van Nederland die in het noorden van het eiland te vinden is. Tijdens het ontdekken van het eiland komt u zeker een van de banken tegen waarvan de zittingen en leuningen van gerecycleerde planken zijn. Zelfs als u met de TX20 Walrus gaat garnalen vissen zit u op een van de banken van R.O.S.

Bankprofielen-gemeente-Texel-5-(1)
Pastel-groen-abstract-waterverf-bruiloft-website-(3)

De metalen strips voorkomen doorbuiging 

Bij de projecten voor gemeente Texel wordt er vaak gekozen voor de metaal verstevigde bankprofielen die worden gebruikt voor de renovatie van het bestaand meubilair. Deze gaan de komende 30 jaar niet meer vervangen moeten worden. Vaak wordt deze toepassing gebruikt voor het vervangen van oude kunststof planken (die niet verstevigd zijn met een metalen strip waardoor ze gaan doorbuigen) of houten planken (die gaan rotten, splinteren en uiteindelijk breken).

Onderhoud is nu verleden tijd

Een groot bijkomend voordeel voor Texel zal zijn dat ze een stuk minder tijd hoeven te steken in het onderhoud van het meubilair. Waarom? Simpel:

  • De profielen zijn tot in de kern gekleurd, ze zullen dus niet meer geschilderd moeten worden.

  • Het is gemaakt van hufterproof materiaal. Zo is zelfs graffiti makkelijk af te wassen.

  • De planken zijn weerbestendig en zullen niet gaan rotten of splinteren. Zelfs de zilte lucht tast de profielen niet aan.

Bankprofielen-gemeente-Texel-2
Bankprofielen-gemeente-Texel-1-(1)

Zo zijn er nog veel meer voordelen die bij de kunststof profielen komen kijken. Deze kan je allemaal terug vinden op onze website in de volgende link: klik hier.

Standaard zijn de verstevigde profielen te verkrijgen in een lengte van 180 cm (beschikken over een strip van 150 cm) en 2 verschillende diktes van 4 en 5 cm. De maximale overspanning tussen de ondersteuning van de bankplank is 145 cm.

Waar heeft gemeente Texel voor gekozen?